Anunțuri

Expoziţie notorie de ouă încondeiate – Pascala 2011

Expoziţia de ouă încondeiate – Pascala 2011, care conţine mostre de ouă încondeiate din patrimoniul vechi al muzeului şi din colecţia meşteriţei Eugenia Moldovan şi icoane vechi, „A treia zi de Paşti” va fi întregită de programul artistic al formaţiei etnofolclorice de la Liceul Teoretic “Hyperion” din Durleşti cu Ecaterina Vărzaru şi de interpreţii: Dina Vrăjmaşu, Maria Meşină, Tudor Ungureanu ş.a., care ne vor delecta cu cântece tradiţionale pascale, lirice şi de voie bună.

Inaugurarea bisericii medievale de lemn „Adormirea Maicii Domnului”

Sâmbătă, 24 septembrie 2011, pe teritoriul Muzeului Satului, aflat la „Porţile oraşului” Chişinău, sub egida Ministerului Culturii, Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi a Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, va avea loc inaugurarea primului monument ecleziastic recent restaurat – una dintre cele mai vechi şi cele mai înalte biserici de lemn din republică, salvată în acest fel de la distrugere.

“A Treia Zi de Paşti” la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală

La 26 aprilie 2011, ora 12.00 , “A Treia Zi de Paşti”, sărbătoarea, devenită tradiţională, de aproape un deceniu, la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, este frumoasa motivaţie care adună prietenii şi colaboratorii acestei instituţii, dar şi interpreţii, şi melomanii din domeniul folclorului.