Evenimente

Seminarul „Arta cămășii cu altiță – un patrimoniu viu al românilor”

​Pe 24 iunie curent, în contextul evenimentelor dedicate Zilei Naționale a Portului Popular, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a fost organizat Seminarul „Arta cămășii cu altiță – un patrimoniu viu al românilor”. La seminar au participat reprezentanți ai mai multor instituții de cultură și de învățământ care au în atenție costumul popular. În cadrul comunicărilor prezentate la seminar, participanții au semnalat mai multe probleme vizând modul cum este pus în valoare costumul nostru popular. În consecință, au fost elaborate recomandările de mai jos. RECOMANDĂRILE

Programul naţional „Salvează o colindă pentru eternitate!”

Programul Salvează o colindă pentru eternitate! face parte din agenda strategică culturală a Republicii Moldova şi este lansat pentru a susţine vechiul obicei al colindatului în ceată bărbătească ameninţat de pericolul dispariţiei în contextul proceselor de transformare socială. El vizează protejarea unui singur element dintre multele pe care statul nostru le gestionează în spiritul Convenţiei UNESCO.